Sixpack?

Det här inlägget har jag lånat från en tjej som drever en jättebra träningsblogg. Jag tycker verkligen att ni ska besöka hennes blogg! I promise that you won´t get disapointed! (klicka vartsomheen för att komma till hennes blogg.)lst på text



Zuzana-light-bodyrock-tv-best-fitness-videos-online_large
 
 
Vem vill inte vara fit och sexy nu till beachen egentligen? Jag tror DU vill vet mer än gärna <img src='http://bloggdesign.nu/smilys/set1/1/6.gif' style='padding:0px;border:none' />
 
Så nu ni ska ni få lite bra övningar till magen. Jag vet att de flesta är jobbiga men dem tar bra och jag hoppas att DU pallar trycket! Vi börjar med en lätt tror jag eller ska vi kanske köra den hårdaste först? Nae, vi börjar med en lätt som kanske inte är den jobbigaste men som är super bra!
 
Först ska jag dock berätta en viktig sak som jag kommer tjata om här på bloggen så ni inte gör fel...
  • 1-7 reps = STYRKA! Du gör detta som du vill träna din styrka och bli stark (10-20 sekunder)
  • 8-12 reps = ÖKA MUSKELMASSAN! Detta gör du när du vill bygga muskler (21-35 sekunder)
  • 13 reps eller mer = UTHÅLLIGHET! Detta gör du när du vill klara så många reps som möjligt (36-60 sekunder)
Så nu gissar jag att de flesta som läser fattar att i detta inlägget riktar vi in oss på 8-12 reps för vi vill ju bygga muskler?
 
Vi börjar med RUSSIAN TWIST:
Här har du antingen en hantel, en boll eller annan vikt i sina händer. Du sitter på rumpan på en matta (rekommenderas så du slipper få ont i svanskotan). När du känner att sitter stadigt med raka ben lyfter du benen så de är ca 20-30 cm ovanför mattan med böjda ben. Sen tar du din vikt med båda händerna och lutar dig bakåt tills du känner att din mage blir spänd. Du börjar du rotera från höger till vänster långsamt, vikten ska precis nudda mattan och sen ska du genom att spänna magen rotera över till andra sidan. Denna kör vi i 30 sekunder 2 eller 3 gånger. Super bra för nedre delen av magen, problem delen!
 

 
 
Vi kan köra lite SCISSORS:
 
Här behöver du en matta så du inte får ont i ryggen. Du lägger dig ner på ryggen och lyfter benen så de är precis ovanför mattan, MAX 25 cm över. Sen korsar du benen över varandra med raka eller lätt böjda knän, du kommer känna att din mage spänner sig otroligt mycket i de nedre regionerna och för att göra det ännu svårare så sänker du benen ännu mer. Gör detta i 30 sekunder 2-3 gånger! SUPER jobbigt kan jag lova,GLÖM INTE ANDAS!!!!
 

 
Och som avslut kör vi PLANKAN:
 
Du ligger på en massa eller mjukt underlag med armbågarna och underarmarna i mattan. Sen sätter du antingen i tårna i gålvet och går upp som en rak planka i ryggen. Det är för dem lite klenare om man säger så, det kan du göra i 30-40 sekunder 3 gånger. Eller så gör du plankan med pilates boll (JOBBIGARE). Då tränar du inte bara magen utan balansen i hela kroppen i princip. Du gör på samma sätt som när du gör vanliga plankan men du har din fotrygg på bollen istället för tårna. Denna övning kan du göra i 25-30 sekunder 3 gånger. UPP TILL BEVIS OM DU HAR BRA BALANS!
 

 
 
Till sist måste jag bara informera er om 4 viktiga saker:
  1. Träna INTE magen varje dag, den måste få tid att vila! Gör magövningar som passar dig 3 gånger i veckan så kommer det gå framåt. 15 till 30 minuter räcker gott och väl men glöm inte att du måste göra lite uthållighets träning också. Öka i vikt när du gör RUSSIAN TWISToch öka tiden så kommer det bli bra!
  2. Äter du inte rätt mat så kommer magen inte att bli snygg, thats life!
  3. Låt magen återhämta sig, ät en banan och drick protein shake efter ett pass.
  4. Du MÅSTE förbränna fett också, jogga, simma, orientera, cykla.. Gör vad du vill men träna kondition i minst en timme 6 dagar i veckan.

Kommentarer
Postat av: julia

sv: tack! :)sjukt bra tips!

2012-06-12 @ 22:30:56
URL: http://juliaaandersson.myshowroom.se

Kom ihåg mig?

Namn:


E-postadress: (visas ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback

Jessica